Yoga är ett oerhört krafftfullt redskap för att bli vän med sin kropp. Både vad gäller rörlighet, dvs praktiskt användning av sin kropp, och det som händer på insidan, i vår hjärna, dvs mental användning av sin kropp. Att acceptera att saker är som de är just nu, att låta saker ta tid, att odla en förståelse för de fina sambanden som finns mellan kropp och själ gör oss ofta mer tillfreds med oss själva. Vi kan därmed uppnå ett slags acceptans och sluta ställa orimliga krav på våra prestation och på djupet jobba med oss själva exakt där vi befinner oss just nu. 

Ryttaryoga

Introduktionskurs i ryttaryoga, kursen varav 5 veckor med 2 lektioner i veckan. Läs mer

Yoga för smidighet

Varje vecka under fyra veckor får du ett nytt långt yogapass samt en kortare meditation. . Läs mer

Yoga Instruktörskurs

Den här kursen är endast för dig som är aktiv Logisk Instruktör. Mer info via mail blog@lindah.se

Ryttaryoga, introduktion

Vi kombinerar yoga på golvet hemma med yoga på hästryggen. Yogan är av sådan art att den kan utföras av vem som helst, man sitter och ligger och andas på olika vis och mediterar. Man behöver alltså inte vara vig och flexibel, utan om man är av modellen smidig som ett kylskåp så går det alldeles utmärkt att gå den här kursen.

Jag vill dock utföra en varning. Ni vet alla fördomar om Yoga och meditation, att man sitter och hummar och låter och så där. Precis så är det. Rösten och de vibrationer som följer med rösten är en viktig del i Yoga när man ska fokusera på att få frid i sinnet. Man kan tycka att det är flummigt men det finns faktiskt väldigt vetenskapliga grunder till allt flum.

Jag kommer att börja med en kort introduktionskurs på 5 veckor och 2 lektioner i veckan som ger dig en kort inblick i vad Yoga är och hur du kan använda dig av det i ridningen och i hästhanteringen.  Du får full support och tillgång till diskussionsforum där du kan ställa frågor och få råd och hjälp. Kursen är helt online vilket innebär att du kan läsa den helt i egen takt.

Yoga för smidighet

Yogan kan hjälpa dig till ökat fokus och ökad rörlighet vilket gör dig lättare för hästen att bära. Kanske får du äntligen koll på dina olydiga sittben eller flaxande ben, eller för all del de där händerna som verkar leva ett helt eget liv.

Vi jobbar med mikrorörelser och lugna yoga, så att alla oavsett smidighetsgrad kan utföra detta.

Det är enkelt att köpa en yogakurs men hela hemligheten bakom yoga är att faktiskt GÖRA yogan. Få det till en regelbunden vana lika självklar som att borsta tänderna eller att mata hästen 🙂

För att hjälpa till med motivationen så kommer du att få tillgång till en sluten Facebookgrupp där man kan inspirera och inspireras av övriga deltagare.

Varje vecka får du en lång yogalektion på ca en timme samt en kortare meditation som du kan köra de dagarna du inte har så mycket tid över (vi har alla såna dagar)