Filur är en häst som det går att använda godis på, det betyder inte att ni måste göra det dock. Men som halvblod så är han sjukt svårmotiverad, det är en konstig ras 😉 Här kan man roa sig med att se hur han lärt sig gunga mellan frambenen och hur bakbenen står stadigt kvar och blir mer och mer parallella.

Här kan man se hur jag övar honom på att röra sig framåt genom att i varje steg så ser jag till att hans ben rör vid korven, inga lyft prioriteras här. Det är snarare korven som kommer till hans ben än att han kommer till korven. Ni kan se hur han lutar krafftigt framåt i början och att bakbenen är långt bakom honom, men att det liksom blir lite bättre på slutet. Tålamod är en dygd, den här rasen är inte kvicktänkt, däremot har de bra minne så det man lärt dem stannar faktiskt kvar.

Det här är en ganska tråkig film, det man kan ta till sig är hur jag lär honom/visar honom att jag vill att han ska sträcka ut benet.

Här ser ni hur jag fokuserar på att rätt bakben ska följa med fram, dvs jag sätter takten.

Uppsuttet för första gången. Här kan ni se att musklerna runt frambenen har släppt och tillåter dem att bli luftiga och höga, det är målet.

Filurs träning i Spansk skritt

Lämna ett svar